ZUPA ZIEMNIACZANA Z PORAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
40,00 dag
Warzyw mieszanych
40,00 dag
Porów
25,00 dag
Kiełbasy
80,00 dag
Ziemniaków
0,70 Szklanki
Śmietany
8,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
40,00 dag Warzyw mieszanych40,00 dag Porów25,00 dag Kiełbasy80,00 dag Ziemniaków0,70 Szklanki Śmietany8,00 łyżka Posiekanej zielonej pietruszki1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
ZUPA ZIEMNIACZANA Z PORAMI
  1. Warzywa umyć, obrać, opłukać, utrzeć na tarce z dużymi oczkami, zalać wrzącą wodą i gotować przez około 10 minut. Pory bardzo dokładnie oczyścić, umyć i drobno pokrajać.
  2. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę. Dodać wraz z porami do gotującej się zupy. Gdy warzywa i ziemniaki zmiękną, odstawić, dodać śmietanę i zieleninę, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Ugotować oddzielnie kiełbasę, obrać ze skórki, pokrajać w cienkie plasterki. Wyporcjować na talerze, zalać gorącą zupą.
  4. Podawać z dodatkiem ciemnego pieczywa. Obiad jednodaniowy uzupełniać surówką warzywną. Podaje się ją równocześnie z zupą i spożywa z pieczywem. Na deser odpowiednie będzie ciasto z herbatą.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*