ZUPA ZE SŁODKIEJ KAPUSTY

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
40,00 dag
Żeberek wieprzowych
10,00 dag
Kapusty świeżej
30,00 dag
Cebuli
4,00 łyżka
Pasty pomidorowej
0,70 Szklanki
Śmietany
1,00 łyżka
Mąki
8,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
40,00 dag Żeberek wieprzowych10,00 dag Kapusty świeżej30,00 dag Cebuli4,00 łyżka Pasty pomidorowej0,70 Szklanki Śmietany1,00 łyżka Mąki8,00 łyżka Posiekanej zielonej pietruszki1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
ZUPA ZE SŁODKIEJ KAPUSTY
  1. Mięso oczyścić, umyć, pokrajać na porcjowe kawałki, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości.
  2. Kapustę oczyścić, umyć, poszatkować, cebulę obrać, opłukać, pokrajać w drobną kostkę. Do mięknącego mięsa dodać poszatkowaną kapustę i pokrajaną cebulę. Ugotować.
  3. Ugotowaną zupę podprawić śmietaną wymieszaną z mąką, mieszając zagotować, odstawić, dodać pastę pomidorową i zieloną pietruszkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Podawać z oddzielnie ugotowanymi ziemniakami, polanymi zrumienioną słoniną. Na deser podać herbatę lub sok owocowy z ciastkiem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*