ZUPA Z DYNI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Dynia
0,50 l
Woda
1,50 l
Mleko
2,00 dag
Masło
50,00 dag Dynia0,50 l Woda1,50 l Mleko2,00 dag Masło
ZUPA Z DYNI
  1. Obraną, dojrzałą dynię pokroić w kostkę, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu.
  2. Po ugotowaniu masę przetrzeć przez sito, dodać masło, sól, zalać mlekiem i gotować na gęstą zupę. Podawać z pyzami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*