ZUPA WARZYWNA NA PODROBACH

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
30,00 dag
Podróbek z drobiu
60,00 dag
Warzyw mieszanych
15,00 dag
Cebuli
1,00 łyżka
Tłuszczu
0,70 Szklanki
Śmietany
1,00 szk.
Mleka
6,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
10,00 dag
Mąki
2,00 szt.
Jajka
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
30,00 dag Podróbek z drobiu60,00 dag Warzyw mieszanych15,00 dag Cebuli1,00 łyżka Tłuszczu0,70 Szklanki Śmietany1,00 szk. Mleka6,00 łyżka Posiekanej zielonej pietruszki10,00 dag Mąki2,00 szt. Jajka1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
ZUPA WARZYWNA NA PODROBACH
  1. Podróbki oczyścić, umyć, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości, odcedzić. Gdy ostygną, pokrajać. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, utrzeć na tarce, udusić z tłuszczem, podlewając niewielką ilością wywaru.
  2. Jaja umyć, kolejno wylewać ich zawartość do miseczki, mąkę przesiać do dzbanuszka, dodać jaja, ubić drewnianą łyżką, dokładnie wyrabiając, wlewać ciasto cienkim strumieniem na pozostały wrzący wywar.
  3. Gdy lane kluski wypłyną na powierzchnię, będą ugotowane. Wówczas połączyć z warzywami i pokrajanymi podróbkami, dodać przegotowane gorące mleko, śmietanę i posiekaną zieleninę. Przyprawić zupę do smaku solą i pieprzem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*