ZUPA KMINKOWA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
1,00 dag
Grzyby suszone
1,50 l
Woda
25,00 dag
Włoszczyzna
1,00 dag
Mąka
2,00 dag
Masło
10,00 dag
Kasza manna
2,00 łyżka
Kminek
1,00 dag Grzyby suszone1,50 l Woda25,00 dag Włoszczyzna1,00 dag Mąka2,00 dag Masło10,00 dag Kasza manna2,00 łyżka Kminek
ZUPA KMINKOWA
  1. Warzywa pokroić w cienkie paski i ugotować z grzybami.
  2. Zrobić zasmażkę z masła i mąki, po zrumienieniu wsypać do niej utłuczony kminek. Zasmażkę dodać do wywaru z warzyw, posolić.
  3. Oddzielnie ugotować kaszę. Ugotowaną kaszę wyłożyć na talerze, ostudzić, pokroić w kostkę, zalać zupą. Jeżeli zupa nie jest dość rumiana, zabarwić karmelem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*