- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 10 maja 2017
- 1,00 dag
- Grzyby suszone
- 1,50 l
- Woda
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- 1,00 dag
- Mąka
- 2,00 dag
- Masło
- 10,00 dag
- Kasza manna
- 2,00 łyżka
- Kminek
- Warzywa pokroić w cienkie paski i ugotować z grzybami.
- Zrobić zasmażkę z masła i mąki, po zrumienieniu wsypać do niej utłuczony kminek. Zasmażkę dodać do wywaru z warzyw, posolić.
- Oddzielnie ugotować kaszę. Ugotowaną kaszę wyłożyć na talerze, ostudzić, pokroić w kostkę, zalać zupą. Jeżeli zupa nie jest dość rumiana, zabarwić karmelem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!