ZUPA KASZUBSKA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
1,50 l
Woda
7,00 dag
Marchew
3,00 dag
Pietruszka
25,00 dag
Kapusta biała
4,00 dag
Masło
7,00 dag
Cebula
0,50 dag
Kminek
10,00 dag
Pomidor
4,00 szt.
Kostka maggi
12,00 dag
Śmietana
2,00 dag
Mąka
1,50 l Woda7,00 dag Marchew3,00 dag Pietruszka25,00 dag Kapusta biała4,00 dag Masło7,00 dag Cebula0,50 dag Kminek10,00 dag Pomidor4,00 szt. Kostka maggi12,00 dag Śmietana2,00 dag Mąka
ZUPA KASZUBSKA
  1. Warzywa gotować w osolonej wodzie.
  2. W oddzielnym naczyniu udusić na maśle poszatkowaną kapustę z drobno posiekaną cebulą i kminkiem, dodać do całości wywar z kostek maggi przyrządzony w niewielkiej ilości wody.
  3. Osobno rozgotować w odrobinie wody pomidory. Gdy warzywa będą miękkie, wyjąć je.
  4. Do wywaru z warzyw dodać uduszoną kapustę, rozgotowane, przetarte pomidory, całość posolić.
  5. Zupę podprawić śmietaną lub maślanką z mąką i zagotować. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*