- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 16 maja 2017
- 1,50 l
- Woda
- 7,00 dag
- Marchew
- 3,00 dag
- Pietruszka
- 25,00 dag
- Kapusta biała
- 4,00 dag
- Masło
- 7,00 dag
- Cebula
- 0,50 dag
- Kminek
- 10,00 dag
- Pomidor
- 4,00 szt.
- Kostka maggi
- 12,00 dag
- Śmietana
- 2,00 dag
- Mąka
- Warzywa gotować w osolonej wodzie.
- W oddzielnym naczyniu udusić na maśle poszatkowaną kapustę z drobno posiekaną cebulą i kminkiem, dodać do całości wywar z kostek maggi przyrządzony w niewielkiej ilości wody.
- Osobno rozgotować w odrobinie wody pomidory. Gdy warzywa będą miękkie, wyjąć je.
- Do wywaru z warzyw dodać uduszoną kapustę, rozgotowane, przetarte pomidory, całość posolić.
- Zupę podprawić śmietaną lub maślanką z mąką i zagotować. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!