ZUPA CHŁOPSKA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
50 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
20,00 dag
Fasola
60,00 dag
Ziemniaki
1,50 l
Woda
5,00 dag
Boczek wędzony
5,00 dag
Słonina
8,00 dag
Cebula
1,00 szt.
Natka pietruszki
1,00 łyżka
Majeranek
30,00 dag
Mąka
1,00 szt.
Jajko
20,00 dag Fasola60,00 dag Ziemniaki1,50 l Woda5,00 dag Boczek wędzony5,00 dag Słonina8,00 dag Cebula1,00 szt. Natka pietruszki1,00 łyżka Majeranek30,00 dag Mąka1,00 szt. Jajko
ZUPA CHŁOPSKA
  1. Fasolę ugotować na sypko. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę, podobnie pokroić boczek.
  2. Boczek i ziemniaki wrzucić do wody, ugotować do miękkości. Następnie dodać ugotowaną fasolę.
  3. Przygotować zacierki, dodać do zupy i ugotować. Cebulę i słoninę przesmażyć na tłuszczu i również dodać do zupy.
  4. Doprawić ją solą, majerankiem. Podawać posypaną natką pietruszki.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*