ZRAZY WARMIŃSKIE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
80,00 dag
Wołowina bez kości (zrazowa)
1,00 dag
Mąka
6,00 dag
Smalec
10,00 dag
Cebula
5,00 dag
Chleb razowy
10,00 dag
Boczek wędzony
1,00 szt.
Jajko
1,00 szt.
Papryka
80,00 dag Wołowina bez kości (zrazowa)1,00 dag Mąka6,00 dag Smalec10,00 dag Cebula5,00 dag Chleb razowy10,00 dag Boczek wędzony1,00 szt. Jajko1,00 szt. Papryka
ZRAZY WARMIŃSKIE
  1. Mięso wyporcjować, rozbić, posolić, oprószyć pieprzem. Chleb namoczyć, odcisnąć, dodać pieprz, paprykę, sól, jajko, boczek pokrojony w paski, wyrobić masę.
  2. Na rozbite płaty mięsa nałożyć farsz, zwinąć w rulony, obtoczyć w mące, obsmażyć.
  3. Następnie przełożyć do rondla, dodać przesmażoną na tłuszczu cebulę, podlać wodą i dusić do miękkości.
  4. Gdy zrazy będą gotowe, doprawić sos do smaku. Można do sosu dodać śmietanę. Podawać z ziemniakami, kaszą gryczaną, makaronem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*