- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 13 maja 2017
- 80,00 dag
- Wołowina bez kości (zrazowa)
- 1,00 dag
- Mąka
- 6,00 dag
- Smalec
- 10,00 dag
- Cebula
- 5,00 dag
- Chleb razowy
- 10,00 dag
- Boczek wędzony
- 1,00 szt.
- Jajko
- 1,00 szt.
- Papryka
- Mięso wyporcjować, rozbić, posolić, oprószyć pieprzem. Chleb namoczyć, odcisnąć, dodać pieprz, paprykę, sól, jajko, boczek pokrojony w paski, wyrobić masę.
- Na rozbite płaty mięsa nałożyć farsz, zwinąć w rulony, obtoczyć w mące, obsmażyć.
- Następnie przełożyć do rondla, dodać przesmażoną na tłuszczu cebulę, podlać wodą i dusić do miękkości.
- Gdy zrazy będą gotowe, doprawić sos do smaku. Można do sosu dodać śmietanę. Podawać z ziemniakami, kaszą gryczaną, makaronem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!