ZRAZY PO PIASTOWSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
40,00 dag
Polędwica
10,00 dag
Tłuszcz
8,00 dag
Cebula
25,00 dag
Wątroba wieprzowa lub cielęca
4,00 dag
Tłuszcz
1,00 szt.
Jajko
40,00 dag Polędwica10,00 dag Tłuszcz8,00 dag Cebula25,00 dag Wątroba wieprzowa lub cielęca4,00 dag Tłuszcz1,00 szt. Jajko
ZRAZY PO PIASTOWSKU
  1. Mięso wyporcjować, rozbić na płaty. Sporządzić farsz: wątrobę z cebulą drobno posiekać, przesmażyć na tłuszczu, dodać jajko, sól, pieprz.
  2. Przygotowany farsz nakładać na rozbite płaty polędwicy, formować w kształcie pieroga, smażyć na tłuszczu.
  3. Podawać w sosie pomidorowym, w którym zrazy powinny się trochę poddusić, oraz z ziemniakami i kaszami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*