ZRAZY PO MAKOWSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
trudny
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
80,00 dag
Schab z kością
10,00 dag
Pasztet
5,00 dag
Wątroba wieprzowa lub cielęca
10,00 dag
Pieczarki
0,13 l
Woda
10,00 dag
Koncentrat pomidorowy
10,00 dag
Smalec
8,00 dag
Cebula
1,00 dag
Mąka
1,00 szt.
Papryka
80,00 dag Schab z kością10,00 dag Pasztet5,00 dag Wątroba wieprzowa lub cielęca10,00 dag Pieczarki0,13 l Woda10,00 dag Koncentrat pomidorowy10,00 dag Smalec8,00 dag Cebula1,00 dag Mąka1,00 szt. Papryka
ZRAZY PO MAKOWSKU
  1. Ze schabu odciąć kość, pokroić go w plastry. Plastry schabu rozbić w podłużne prostokąty.
  2. Z wątroby usunąć błony, pokroić ją w paski i sparzyć wrzątkiem.
  3. Drobno pokroić grzyby i cebulę, usmażyć na smalcu na złoty kolor, dodać pasztet, wątrobę, doprawić do smaku solą, pieprzem, dobrze wymieszać.
  4. Farsz nałożyć na plastry schabu, zwinąć je, obtoczyć w mące, smażyć na rumiano na gorącym smalcu.
  5. Przygotować zasmażkę z mąki i smalcu, rozprowadzić wodą lub wywarem z warzyw, dodać koncentrat pomidorowy, paprykę, sól, mieszając zagotować.
  6. Sosem zalać mięso i dusić do miękkości. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*