ZRAZY KASZTELAŃSKIE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
80 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
100,00 dag
Wołowina bez kości
10,00 dag
Tłuszcz
2,00 dag
Mąka
12,00 dag
Śmietana
15,00 dag
Cebula
1,50 dag
Grzyby suszone
10,00 dag
Chleb razowy
100,00 dag Wołowina bez kości10,00 dag Tłuszcz2,00 dag Mąka12,00 dag Śmietana15,00 dag Cebula1,50 dag Grzyby suszone10,00 dag Chleb razowy
ZRAZY KASZTELAŃSKIE
  1. Mięso wyporcjować, rozbić. Grzyby ugotować. Następnie wyjąć, pokroić w grube paski, zmieszać z podsmażoną cebulą.
  2. Na plastry mięsa kłaść pokrojony w kostkę chleb razowy, a następnie grzyby z cebulą.
  3. Mięso zwinąć, oprószyć solą, mąką, podsmażyć, a następnie dusić do miękkości w wywarze z grzybów.
  4. Sos doprawić śmietaną i przyprawami, zagotować, podawać z kluskami, ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*