ZRAZY CIELĘCE Z JABŁKAMI

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
80 minut
Poziom trudności
trudny
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
40,00 dag
Cielęcina bez kości
2,00 dag
Mąka
5,00 dag
Tłuszcz
25,00 dag
Jabłko
5,00 dag
Cytryna
0,25 l
Wywar z warzyw
1,00 łyż.
Majeranek
1,00 szt.
Natka pietruszki
40,00 dag Cielęcina bez kości2,00 dag Mąka5,00 dag Tłuszcz25,00 dag Jabłko5,00 dag Cytryna0,25 l Wywar z warzyw1,00 łyż. Majeranek1,00 szt. Natka pietruszki
ZRAZY CIELĘCE Z JABŁKAMI
  1. Z mięsa wyporcjować zrazy, posolić je, oprószyć mąką, podsmażyć na tłuszczu.
  2. Ułożyć zrazy w rondlu na skórkach z jabłek posypanych majerankiem, podlać wywarem i dusić.
  3. Obrane jabłka pokroić na cząstki, skropić cytryną, dodać cukier, obsypać majerankiem i obsmażyć na maśle tak, aby zachować cząstki.
  4. Miękkie zrazy nałożyć na jabłka, podlać sosem z duszenia, dekorować krążkami cytryny i natką pietruszki. Podawać z ryżem wymieszanym z zielonym groszkiem albo z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*