- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 80 minut
- Poziom trudności
- trudny
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 9 marca 2017
- 40,00 dag
- Cielęcina bez kości
- 2,00 dag
- Mąka
- 5,00 dag
- Tłuszcz
- 25,00 dag
- Jabłko
- 5,00 dag
- Cytryna
- 0,25 l
- Wywar z warzyw
- 1,00 łyż.
- Majeranek
- 1,00 szt.
- Natka pietruszki
- Z mięsa wyporcjować zrazy, posolić je, oprószyć mąką, podsmażyć na tłuszczu.
- Ułożyć zrazy w rondlu na skórkach z jabłek posypanych majerankiem, podlać wywarem i dusić.
- Obrane jabłka pokroić na cząstki, skropić cytryną, dodać cukier, obsypać majerankiem i obsmażyć na maśle tak, aby zachować cząstki.
- Miękkie zrazy nałożyć na jabłka, podlać sosem z duszenia, dekorować krążkami cytryny i natką pietruszki. Podawać z ryżem wymieszanym z zielonym groszkiem albo z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!