ZIEMNIAKI PO CABAŃSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
25 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
60,00 dag
Ziemniaki
15,00 dag
Cebula
7,00 dag
Marchew
15,00 dag
Pieczarki
10,00 dag
Boczek wędzony
20,00 dag
Kiełbasa zwyczajna
10,00 dag
Kapusta biała
1,00 szt.
Natka pietruszki
60,00 dag Ziemniaki15,00 dag Cebula7,00 dag Marchew15,00 dag Pieczarki10,00 dag Boczek wędzony20,00 dag Kiełbasa zwyczajna10,00 dag Kapusta biała1,00 szt. Natka pietruszki
ZIEMNIAKI PO CABAŃSKU
  1. Marchew i ziemniaki pokroić w grube plastry,. pieczarki w paski, boczek wędzony w kostkę, kiełbasę w plasterki, cebulę w krążki.
  2. Na dno naczynia położyć liść kapusty, układać warstwami, na przemian, ziemniaki, rozdrobnioną cebulę, marchew, pieczarki, kiełbasę. Boczek ułożyć przy brzegach naczynia.
  3. Każdą warstwę posypać solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki lub koprem. Wierzchnią warstwę powinny stanowić ziemniaki.
  4. Całość przykryć liściem kapusty, nakryć naczynie pokrywą, wstawić do piekarnika i piec do miękkości ziemniaków.

One comment

  1. Mirek said on 18 września, 2021 Odpowiedz

    Ziemniaki po Cabańsku przygotowuje się bez pieczarek, natomiast można dodać pokrojonego w plastry buraka

    No votes yet.
    Please wait...

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*