ZALEWAJKA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
50 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
100,00 dag
Ziemniaki
1,50 dag
Grzyby suszone
0,25 l
Żur
1,50 l
Woda
12,00 dag
Śmietana
5,00 dag
Słonina
8,00 dag
Cebula
25,00 dag
Włoszczyzna
100,00 dag Ziemniaki1,50 dag Grzyby suszone0,25 l Żur1,50 l Woda12,00 dag Śmietana5,00 dag Słonina8,00 dag Cebula25,00 dag Włoszczyzna
ZALEWAJKA
  1. Ugotować wywar z warzyw i grzybów, przecedzić, dodać ugotowane, pokrojone w paski grzyby, pokrojone w kostkę ziemniaki.
  2. Gotować całość do miękkości ziemniaków. Następnie dodać żur i śmietanę.
  3. Całość zagotować, dodać przesmażoną na słoninie cebulę, posolić. Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*