- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 50 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 11 maja 2017
- 100,00 dag
- Ziemniaki
- 1,50 dag
- Grzyby suszone
- 0,25 l
- Żur
- 1,50 l
- Woda
- 12,00 dag
- Śmietana
- 5,00 dag
- Słonina
- 8,00 dag
- Cebula
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- Ugotować wywar z warzyw i grzybów, przecedzić, dodać ugotowane, pokrojone w paski grzyby, pokrojone w kostkę ziemniaki.
- Gotować całość do miękkości ziemniaków. Następnie dodać żur i śmietanę.
- Całość zagotować, dodać przesmażoną na słoninie cebulę, posolić. Podawać z pieczywem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!