WOŁOWINA PO SIERADZKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
25 minut
Czas gotowania
80 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Wołowina bez kości
30,00 dag
Cielęcina bez kości
30,00 dag
Wieprzowina bez kości
10,00 dag
Słonina
2,00 dag
Masło
3,00 dag
Jajko
2,00 dag
Bułka tarta
1,00 dag
Mąka
50,00 dag Wołowina bez kości30,00 dag Cielęcina bez kości30,00 dag Wieprzowina bez kości10,00 dag Słonina2,00 dag Masło3,00 dag Jajko2,00 dag Bułka tarta1,00 dag Mąka
WOŁOWINA PO SIERADZKU
  1. Ładniejsze kawałki cielęciny i wieprzowiny pokroić w cienkie plastry, pozostałe kawałki i całą wołowinę zemleć w maszynce.
  2. Do zmielonego mięsa dodać masło, jajka, tartą bułkę, sól, pieprz. Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
  3. Na rozbite plastry cielęciny i wieprzowiny położyć plastry słoniny i farsz, następnie całość zwinąć w rulon i związać.
  4. Rulon oprószyć mąką, piec w brytfannie, w dobrze rozgrzanym piekarniku, polewając sosem z pieczenia; na końcu pieczenia dodać masło.
  5. Po upieczeniu wyporcjować. Podawać z ostrymi sosami i ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*