WERESZCZAKI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
0,50 l
Rosół
10,00 dag
Słonina
80,00 dag
Schab
3,00 dag
Chleb utarty
1,00 szt.
Ziele angielskie
0,50 l Rosół10,00 dag Słonina80,00 dag Schab3,00 dag Chleb utarty1,00 szt. Ziele angielskie
WERESZCZAKI
  1. Schab pokroić na kawałki, posolić i obrumienić na słoninie.
  2. Włożyć mięso do rondla, zalać kwasem buraczanym lub rosołem, wsypać parę ziaren pieprzu i ziela angielskiego, ugotować.
  3. Do dogotowującego się schabu wsypać utarty, przesiany chleb. Zagęścić przez wygotowanie. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*