- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 13 kwietnia 2017
- 0,50 l
- Rosół
- 10,00 dag
- Słonina
- 80,00 dag
- Schab
- 3,00 dag
- Chleb utarty
- 1,00 szt.
- Ziele angielskie
- Schab pokroić na kawałki, posolić i obrumienić na słoninie.
- Włożyć mięso do rondla, zalać kwasem buraczanym lub rosołem, wsypać parę ziaren pieprzu i ziela angielskiego, ugotować.
- Do dogotowującego się schabu wsypać utarty, przesiany chleb. Zagęścić przez wygotowanie. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!