WĄTRÓBKA PO PUŁTUSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
35,00 dag
Wątroba
4,00 dag
Tłuszcz
20,00 dag
Jabłko
2,00 dag
Masło
1,00 dag
Mąka
8,00 dag
Cebula
0,50 szt.
Cytryna
1,00 łyżka
Majeranek
35,00 dag Wątroba4,00 dag Tłuszcz20,00 dag Jabłko2,00 dag Masło1,00 dag Mąka8,00 dag Cebula0,50 szt. Cytryna1,00 łyżka Majeranek
WĄTRÓBKA PO PUŁTUSKU
  1. Wątrobę pokroić na plastry, oprószyć mąką i usmażyć, lekko rumieniąc. Pod koniec smażenia posypać solą i pieprzem.
  2. Jabłka w skórce przekroić na dwie połówki, usunąć pestki, oprószyć majerankiem i podpiec w piekarniku. Cebulę pokroić w krążki, zrumienić na maśle.
  3. Usmażoną wątrobę układać na jabłkach, na niej cebulę, polać masłem, przetrzymać chwilę w piekarniku. Podawać przybraną krążkami cytryny z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*