SZNYCLE MINISTERSKIE Z RYBY MORSKIEJ

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
1,00 szt.
Jajko
0,70 Kilogram
Ryby
2,00 szt.
Kajzerki
6,00 dag
Bułki tartej
3,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
1,00 szt.
Olej
1,00 szt. Jajko0,70 Kilogram Ryby2,00 szt. Kajzerki6,00 dag Bułki tartej3,00 łyżka Posiekanej zielonej pietruszki1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu1,00 szt. Olej
SZNYCLE MINISTERSKIE Z RYBY MORSKIEJ
  1. Kajzerki pokrajać w słupki (cienkie), lekko zrumienić w piekarniku. Zamrożone ryby umyć i pozostawić do rozmrożenia w dolnej części lodówki. Gdy rozmarzną, należy je oczyścić, opłukać, zdjąć skórę, usunąć kręgosłup i ości.
  2. Oczyszczone mięso ryb pokrajać i zemleć w maszynce do mięsa. Masę rybną wyrobić drewnianą łyżką z dodatkiem jajka i posiekanej drobniutko pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. . Z przygotowanej masy formować równej wielkości walki, otaczać w tartej bulce, a następnie formować owalne cienkie sznycle. Na powierzchni sznycli układać przygotowane grzanki, przyciskając je silnie nożem, aby nie poodpada- ly w trakcie smażenia. Smażyć, wkładając na patelnię z rozgrzanym smalcem lub olejem.
  4. Rumienić po obu stronach na jasnozłoty kolor. Usmażone sznycle ułożyć na półmisku, ozdobić zielonymi listkami pietruszki, selera lub sałaty.
  5. Podawać z dodatkiem ziemniaków posypanych koperkiem, kapusty duszonej lub fasoli szparagowej. Pożądany jest także dodatek zimnego sosu na bazie majonezu lub sosu pomidorowego.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*