- Kukurydzę oczyścić z liści i włosków, umyć, włożyć do dużego garnka z wrzącą osoloną wodą. Ugotować do miękkości. Odcedzić. 
- Gdy nieco przestygnie, wyłuskać ziarna, najlepiej pomagając sobie tępą stroną noża lub widelcem. Ziarna zmiksować z dodatkiem śmietany i żółtek, wymieszać z masłem (4 dag), przyprawić do smaku solą i pieprzem. 
- Białka ubić na pianę. Do sztywnej piany dodać nieco soli, ubijać jeszcze chwilę. Pianę wymieszać z przygotowaną masą z kukurydzy, dodając jednocześnie tartą bułkę. 
- Włożyć do żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem, wyrównać powierzchnię. 
- Zapiec, rumieniąc na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po zapieczeniu z dodatkiem zielonej sałaty. 
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!