SOS ZIOŁOWY

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Dodatek
Autor
Opublikowano
3,00 łyżka
Bazylia
2,00 łyżka
Estragon
2,00 łyżka
Szczypiorek
2,00 łyżka
Posiekana zielona pietruszka
1,00 łyżka
Mąka
1,00 łyżka
Masło
1,00 szk.
Śmietana
3,00 szt.
Ząbek czosnku
1,00 szt.
Sok z cytryny
1,00 szczypt
Sól
1,00 szczypt
Cukier
1,00 szczypt
Pieprz
3,00 łyżka Bazylia2,00 łyżka Estragon2,00 łyżka Szczypiorek2,00 łyżka Posiekana zielona pietruszka1,00 łyżka Mąka1,00 łyżka Masło1,00 szk. Śmietana3,00 szt. Ząbek czosnku1,00 szt. Sok z cytryny1,00 szczypt Sól1,00 szczypt Cukier1,00 szczypt Pieprz
SOS ZIOŁOWY
  1. Mąkę przesiać. Masło (margarynę) stopić w rondelku, wymieszać z mąką, dodać kilka łyżek zimnej wody, wymieszać, mieszając odstawić, dodać czosnek posiekany i roztarty z solą, wszystkie posiekane zioła przyprawowe.
  2. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, odrobiną cukru i pieprzem. Podawać do potraw mącznych, z kasz, fasoli, a także do potraw z ryb i jaj.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*