- Czas przygotowania
- 10 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Dodatek
- Autor
- Opublikowano
- 22 listopada 2019
- 3,00 łyżka
- Bazylia
- 2,00 łyżka
- Estragon
- 2,00 łyżka
- Szczypiorek
- 2,00 łyżka
- Posiekana zielona pietruszka
- 1,00 łyżka
- Mąka
- 1,00 łyżka
- Masło
- 1,00 szk.
- Śmietana
- 3,00 szt.
- Ząbek czosnku
- 1,00 szt.
- Sok z cytryny
- 1,00 szczypt
- Sól
- 1,00 szczypt
- Cukier
- 1,00 szczypt
- Pieprz
- Mąkę przesiać. Masło (margarynę) stopić w rondelku, wymieszać z mąką, dodać kilka łyżek zimnej wody, wymieszać, mieszając odstawić, dodać czosnek posiekany i roztarty z solą, wszystkie posiekane zioła przyprawowe.
- Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, odrobiną cukru i pieprzem. Podawać do potraw mącznych, z kasz, fasoli, a także do potraw z ryb i jaj.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!