SOS ZE ŚLIWEK

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Przekąska
Autor
Opublikowano
25,00 dag
Śliwki świeże
4,00 dag
Masło
1,00 dag
Mąka
4,00 szt.
Goździk
1,00 szt.
Cytryna
25,00 dag Śliwki świeże4,00 dag Masło1,00 dag Mąka4,00 szt. Goździk1,00 szt. Cytryna
SOS ZE ŚLIWEK
  1. Ugotować śliwki w małej ilości wody i przetrzeć przez sito.
  2. Sporządzić zasmażkę z mąki i masła, zagotować w niej przetarte śliwki, dodać cukier, skórkę z cytryny i potłuczone goździki.
  3. Sos można również sporządzać ze śliwek suszonych. Podawać do pieczeni Wieprzowej, schabu pieczonego.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*