- Czas przygotowania
- 10 minut
- Czas gotowania
- 15 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Przekąska
- Autor
- Opublikowano
- 1 maja 2017
- 25,00 dag
- Śliwki świeże
- 4,00 dag
- Masło
- 1,00 dag
- Mąka
- 4,00 szt.
- Goździk
- 1,00 szt.
- Cytryna
- Ugotować śliwki w małej ilości wody i przetrzeć przez sito.
- Sporządzić zasmażkę z mąki i masła, zagotować w niej przetarte śliwki, dodać cukier, skórkę z cytryny i potłuczone goździki.
- Sos można również sporządzać ze śliwek suszonych. Podawać do pieczeni Wieprzowej, schabu pieczonego.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!