SOS WŁOSKI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Dodatek
Autor
Opublikowano
3,00 szt.
Cebula
1,00 łyżka
Masło
0,50 szk.
Wywar z warzyw
1,00 szk.
Wino białe wytrawne
15,00 dag
Pieczarki
4,00 łyżka
Posiekana zielona pietruszka
1,00 szczypt
Sól
1,00 szczypt
Pieprz
3,00 szt. Cebula1,00 łyżka Masło0,50 szk. Wywar z warzyw1,00 szk. Wino białe wytrawne15,00 dag Pieczarki4,00 łyżka Posiekana zielona pietruszka1,00 szczypt Sól1,00 szczypt Pieprz
SOS WŁOSKI
  1. Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Pieczarki oczyścić, dokładnie umyć, posiekać, a następnie udusić z cebulą i dodatkiem masła (margaryny), dolać nieco wody lub wywaru z warzyw, gotować pod przykryciem około 20 minut.
  2. Przetrzeć przez sito, wymieszać z winem, podgrzać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać na gorąco jako dodatek do kotletów z warzyw, kasz i grochu czy fasoli.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*