SOS SZCZAWIOWY

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Przekąska
Autor
Opublikowano
0,40 l
Woda
1,00 dag
Mąka
2,00 dag
Masło
15,00 dag
Szczaw
12,00 dag
Śmietana
0,40 l Woda1,00 dag Mąka2,00 dag Masło15,00 dag Szczaw12,00 dag Śmietana
SOS SZCZAWIOWY
  1. Szczaw przebrać, wymyć, posiekać, udusić w małej ilości wody.
  2. Następnie przetrzeć przez sito, uzupełnić wodą łub rosołem, dodać masło, cukier, sól, pieprz, podprawić mąką, zagotować.
  3. Dodać śmietanę. Podawać do krokietów lub jajek na twardo.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*