SOS KORNISZONOWY

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Dodatek
Autor
Opublikowano
5,00 dag
Ogórki korniszone
1,00 szk.
Wywar z warzyw
10,00 dag
Cebula
2,00 szt.
Ząbek czosnku
2,00 łyżka
Smalec
1,00 łyżka
Mąka
3,00 łyżka
Szczypiorek
0,50 łyż.
Estragon
1,00 szt.
Sól
1,00 szt.
Pieprz
1,00 szt.
Cukier
5,00 dag Ogórki korniszone1,00 szk. Wywar z warzyw10,00 dag Cebula2,00 szt. Ząbek czosnku2,00 łyżka Smalec1,00 łyżka Mąka3,00 łyżka Szczypiorek0,50 łyż. Estragon1,00 szt. Sól1,00 szt. Pieprz1,00 szt. Cukier
SOS KORNISZONOWY
  1. Mąkę przesiać, korniszony posiekać jak najdrobniej. Smalec stopić, dodać mąkę, lekko podrumienić (na jasnozłoty kolor).
  2. Zasmażkę rozprowadzić, dodając zimny rosół. Mieszając, doprowadzić do za wrzenia. Gdy zawrze, dodać korniszony, chwilę utrzymywać w stanie wrzenia, odstawić, wymieszać sos ze śmietaną i zieleniną.
  3. Przyprawić do smaku solą, cukrem i odrobiną pieprzu. Podawać do mdłych budyniów, mdłych zapiekanek, kotletów z warzyw, kasz, grochu i fasoli.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*