SOS CHRZANOWY

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
20 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Dodatek
Autor
Opublikowano
3,00 łyżka
Chrzan tarty
0,70 szk.
Rosół
0,50 łyżka
Mąka
3,00 łyżka
Śmietana gęsta
1,00 szt.
Żółtko
1,00 szt.
Sok z cytryny
1,00 szczypt
Sól
1,00 szczypt
Cukier
3,00 łyżka Chrzan tarty0,70 szk. Rosół0,50 łyżka Mąka3,00 łyżka Śmietana gęsta1,00 szt. Żółtko1,00 szt. Sok z cytryny1,00 szczypt Sól1,00 szczypt Cukier
SOS CHRZANOWY
  1. Mąkę przesiać, wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego rosołu. Pozostały rosół zagotować. Mieszając, dodać rozprowadzoną mąkę i doprowadzić do zawrzenia.
  2. Chwilę utrzymywać w stanie wrzenia. Odstawić. Do gorącego sosu dodać żółtko wymieszane ze śmietaną, wymieszać szybko i dodać chrzan.
  3. Przyprawić do smaku jednym ze środków zakwaszających, solą i cukrem. Podawać na gorąco do potraw z ryb, wędlin podawanych na gorąco, potraw z grochu i mięs.

One comment

  1. aleks said on 2 kwietnia, 2020 Odpowiedz

    super smaczno

    No votes yet.
    Please wait...

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*