SCHAB PO MAZURSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
3,00 dag
Powidła śliwkowe
2,00 dag
Bułka tarta
2,00 dag
Mąka
25,00 dag
Włoszczyzna
80,00 dag
Schab bez kości
0,05 l
Wino gronowe wytrawne
4,00 dag
Tłuszcz
2,00 dag
Masło
6,00 szt.
Goździk
3,00 dag Powidła śliwkowe2,00 dag Bułka tarta2,00 dag Mąka25,00 dag Włoszczyzna80,00 dag Schab bez kości0,05 l Wino gronowe wytrawne4,00 dag Tłuszcz2,00 dag Masło6,00 szt. Goździk
SCHAB PO MAZURSKU
  1. Schab wyporcjować, obgotować na półmiękko w małej ilości osolonej wody z dodatkiem włoszczyzny.
  2. Następnie wyjąć z wywaru, obramienie na tłuszczu, włożyć do rondla i obsypać grubo bułką tartą.
  3. Dodać masło, powidła rozprowadzone wywarem ze schabu, cukier, sól do smaku oraz goździki.
  4. Całość zagęścić mąką, wlać wino i zagotować. Podawać z kaszą gryczaną lub ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*