- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 13 maja 2017
- 3,00 dag
- Powidła śliwkowe
- 2,00 dag
- Bułka tarta
- 2,00 dag
- Mąka
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- 80,00 dag
- Schab bez kości
- 0,05 l
- Wino gronowe wytrawne
- 4,00 dag
- Tłuszcz
- 2,00 dag
- Masło
- 6,00 szt.
- Goździk
- Schab wyporcjować, obgotować na półmiękko w małej ilości osolonej wody z dodatkiem włoszczyzny.
- Następnie wyjąć z wywaru, obramienie na tłuszczu, włożyć do rondla i obsypać grubo bułką tartą.
- Dodać masło, powidła rozprowadzone wywarem ze schabu, cukier, sól do smaku oraz goździki.
- Całość zagęścić mąką, wlać wino i zagotować. Podawać z kaszą gryczaną lub ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!