SCHAB PIECZONY PO ZALIPIAŃSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
25 minut
Czas gotowania
80 minut
Poziom trudności
trudny
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
3,00 dag
Orzechy
10,00 dag
Rodzynki
15,00 dag
Cebula
0,25 l
Wywar z warzyw
0,25 l
Wino białe wytrawne
4,00 dag
Smalec
90,00 dag
Schab z kością
0,50 łyż.
Szałwia
3,00 dag Orzechy10,00 dag Rodzynki15,00 dag Cebula0,25 l Wywar z warzyw0,25 l Wino białe wytrawne4,00 dag Smalec90,00 dag Schab z kością0,50 łyż. Szałwia
SCHAB PIECZONY PO ZALIPIAŃSKU
  1. Ze schabu wykroić kość. Obrumienić go na smalcu, wyłożyć na brytfannę, oprószyć pieprzem, natrzeć solą oraz szałwią. Wstawić do rozgrzanego piekarnika.
  2. Po kilkunastu minutach pieczenia podlać wywarem, obłożyć pokrojoną cebulą i piec w dalszym ciągu. Podlewać winem.
  3. Pod koniec pieczenia schabu dodać rodzynki i posiekane orzechy, piec w piekarniku jeszcze około 10—15 minut.
  4. Upieczony wyjąć, sos doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*