SAŁATKA Z WĘDZONEJ RYBY

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
4,00 szt.
Śliwek
0,70 Szklanki
Sosu majonezowego
2,00 szt.
Jabłek
25,00 dag
Cebuli
4,00 szt.
Ogórki konserwowe
0,50 Kilogram
Wędzonej ryby
4,00 łyżka
Pokrojonego szczypiorku
1,00 szczypt
Cukier
1,00 szt.
Cytryna
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
4,00 szt. Śliwek0,70 Szklanki Sosu majonezowego2,00 szt. Jabłek25,00 dag Cebuli4,00 szt. Ogórki konserwowe0,50 Kilogram Wędzonej ryby4,00 łyżka Pokrojonego szczypiorku1,00 szczypt Cukier1,00 szt. Cytryna1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
SAŁATKA Z WĘDZONEJ RYBY
  1. Ryby wędzone obrać ze skóry, ułożyć na desce, skrajać filety, usuwając równocześnie ości. Przygotowane filety pokrajać w paski lub kostkę. Ogórki konserwowe pokrajać w drobny makaronik.
  2. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w cienkie piórka, lekko oprószyć solą i łyżeczką cukru, wymieszać, skropić sokiem z cytryny. Jabłka umyć, obrać utrzeć na tarce z dużymi otworami. W trakcie ucierania skrapiać sokiem z cytryny lub winnym octem.
  3. Śliwki marynowane pokrajać w drobne paski. Sos majonezowy wymieszać z musztardą. Połączyć wszystkie rozdrobnione składniki z sosem, wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru.
  4. Przygotowaną sałatkę wyłożyć na salaterkę, posypać posiekanym szczypiorkiem, ozdobić papryką konserwową (czerwoną). Podawać z dodatkiem pieczywa.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*