SAŁATKA Z RYŻU Z PIECZARKAMI I JAJAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
25 minut
Czas gotowania
10 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Dodatek
Autor
Opublikowano
2,00 Szklanki
Ryżu
30,00 dag
Pieczarek
15,00 dag
Cebuli
10,00 dag
Śliwek
20,00 dag
Selera bulwiastego
8,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
3,00 szt.
Jajka ugotowane na twardo
1,00 Szklanki
Śmietany
2,00 łyżka
Oliwy
1,00 łyżka
Musztardy
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
2,00 Szklanki Ryżu30,00 dag Pieczarek15,00 dag Cebuli10,00 dag Śliwek20,00 dag Selera bulwiastego8,00 łyżka Posiekanej zielonej pietruszki3,00 szt. Jajka ugotowane na twardo1,00 Szklanki Śmietany2,00 łyżka Oliwy1,00 łyżka Musztardy1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
SAŁATKA Z RYŻU Z PIECZARKAMI I JAJAMI
  1. Pieczarki oczyścić, umyć. Włożyć do wrzącej osolonej wody, gotować przez około 5 minut, odcedzić, ostudzić, pokrajać w drobną kostkę. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać, oprószyć solą.
  2. Śliwki lub gruszki pokrajać jak najdrobniej. Ugotowany seler pokrajać w kostkę. Tak samo pokrajać ugotowane na twardo jaja. Musztardę wymieszać z oliwą lub olejem i syropem z marynaty, dodać śmietanę.
  3. Przygotowany w ten sposób sos wymieszać z ryżem, dodając jednocześnie 6 łyżek posiekanej zieleniny i wszystkie przygotowane składniki sałatki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Przygotowaną sałatkę wyłożyć na salaterkę, posypać pozostawioną zieleniną. Ozdobić grzybkami z marynaty, dekoracyjnie pokrajanymi ogórkami konserwowymi i konserwową czerwoną papryką lub pomidorami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*