SAŁATKA Z RYŻEM POPULARNA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
25 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
2,00 Szklanki
Ryżu
1,00 szt.
Por
10,00 dag
Marchewki
10,00 dag
Selera
1,00 opak.
Groszku konserwowego
15,00 dag
Ogórków konserwowych
3,00 łyżka
Marynowanych grzybków
1,00 Szklanki
Śmietany
2,00 łyżka
Oleju
2,00 łyż.
Musztardy
5,00 szt.
Ząbki czosnku
8,00 łyżka
Posiekanego szczypiorku
2,00 Szklanki Ryżu1,00 szt. Por10,00 dag Marchewki10,00 dag Selera1,00 opak. Groszku konserwowego15,00 dag Ogórków konserwowych3,00 łyżka Marynowanych grzybków1,00 Szklanki Śmietany2,00 łyżka Oleju2,00 łyż. Musztardy5,00 szt. Ząbki czosnku8,00 łyżka Posiekanego szczypiorku
SAŁATKA Z RYŻEM POPULARNA
  1. Ogórki pokrajać w drobną kostkę. Czosnek obrać, opłukać, drobno posiekać, rozetrzeć z solą, wymieszać z musztardą i olejem lub oliwą, połączyć ze śmietaną.
  2. Przygotowane warzywa wymieszać z ryżem, sosem i 6 łyżkami posiekanej pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Gotową sałatkę wyłożyć na salaterkę, posypać pietruszką. Ozdobić listkami sałaty lub jarmużu, obłożyć cząstkami jaj na twardo.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*