- Czas przygotowania
- 25 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Kolacja
- Autor
- Opublikowano
- 2 stycznia 2020
- 2,00 Szklanki
- Ryżu
- 1,00 szt.
- Por
- 10,00 dag
- Marchewki
- 10,00 dag
- Selera
- 1,00 opak.
- Groszku konserwowego
- 15,00 dag
- Ogórków konserwowych
- 3,00 łyżka
- Marynowanych grzybków
- 1,00 Szklanki
- Śmietany
- 2,00 łyżka
- Oleju
- 2,00 łyż.
- Musztardy
- 5,00 szt.
- Ząbki czosnku
- 8,00 łyżka
- Posiekanego szczypiorku
- Ogórki pokrajać w drobną kostkę. Czosnek obrać, opłukać, drobno posiekać, rozetrzeć z solą, wymieszać z musztardą i olejem lub oliwą, połączyć ze śmietaną.
- Przygotowane warzywa wymieszać z ryżem, sosem i 6 łyżkami posiekanej pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
- Gotową sałatkę wyłożyć na salaterkę, posypać pietruszką. Ozdobić listkami sałaty lub jarmużu, obłożyć cząstkami jaj na twardo.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!