SAŁATKA Z JAJ I GROSZKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Dodatek
Autor
Opublikowano
1,00 opak.
Groszek konserwowy
6,00 szt.
Jajka ugotowane na twardo
3,00 łyżka
Posiekanych kroniszonów
10,00 szt.
Śliwek z półsłodkiej marynaty
10,00 dag
Selera bulwiastego
0,70 Szklanki
Sosu majonezowego
5,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
4,00 szt.
Ząbki czosnku
1,00 szt.
Ocet z marynaty
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
1,00 szczypt
Cukru
1,00 opak. Groszek konserwowy6,00 szt. Jajka ugotowane na twardo3,00 łyżka Posiekanych kroniszonów10,00 szt. Śliwek z półsłodkiej marynaty10,00 dag Selera bulwiastego0,70 Szklanki Sosu majonezowego5,00 łyżka Posiekanej zielonej pietruszki4,00 szt. Ząbki czosnku1,00 szt. Ocet z marynaty1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu1,00 szczypt Cukru
SAŁATKA Z JAJ I GROSZKU
  1. Groszek odcedzić z zalewy. Jaja obrać, pokrajać w drobną kostkę. Śliwki marynowane (lub suszone) pokrajać w bardzo cienkie paski. Seler umyć, odkrajać potrzebny kawałek, obrać, opłukać, pokrajać w jak najcieńszy makaronik.
  2. W trakcie krajania skrapiać kwasem. Czosnek obrać, opłukać, posiekać, rozetrzeć z solą, wymieszać z majonezem. Wszystkie składniki sałatki połączyć z sosem, wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem, odrobiną cukru i octu.
  3. Przygotowaną sałatkę wyłożyć na półmisek, obłożyć dekoracyjnie pokrajaną świeżą lub konserwową czerwoną papryką albo pomidorami. Podawać z dodatkiem pieczywa.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*