SAŁATKA Z FASOLI „JAS”

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Przekąska
Autor
Opublikowano
3,00 Szklanki
Fasoli Jaś
15,00 dag
Cebuli
4,00 szt.
Jajek ugotowanych na twardo
6,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
1,00 szt.
Winny ocet
0,50 Szklanki
Oliwy
2,00 łyżka
Śmietany
2,00 łyż.
Musztardy
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
3,00 Szklanki Fasoli Jaś15,00 dag Cebuli4,00 szt. Jajek ugotowanych na twardo6,00 łyżka Posiekanej zielonej pietruszki1,00 szt. Winny ocet0,50 Szklanki Oliwy2,00 łyżka Śmietany2,00 łyż. Musztardy1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
SAŁATKA Z FASOLI „JAS”
  1. Z dwóch ugotowanych jaj wyjąć żółtka, przetrzeć je przez sito. Ucierać z dodatkiem, musztardy, oliwy i soku z cytryny. Gęsty sos połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i cukrem.
  2. Dwa oałe jaja i po- zoistałe białka posiekać. Cebulę obrać, opłukać i pokrajać w cienkie piórka. Fasolę wymieszać z jajami, 4 łyżkami pietruszki i cebulą. Wyłożyć na półmisek.
  3. Polać równomiernie sosem. Posypać zieloną pietruszką (2 łyżki). Ozdobić pokrajaną w obręcze świeżą lub mrożoną papryką i konserwowymi ogórkami lub grzybkami z octu. Podawać z dodatkiem pieczywa.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*