SAŁATKA Z BIAŁEGO SERA I WARZYW

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Przekąska
Autor
Opublikowano
1,00 opak.
Groszku konserwowego
50,00 dag
Sera białego
15,00 dag
Selera
10,00 dag
Śliwek
15,00 dag
Jabłek
15,00 dag
Ogórków konserwowych
1,00 szk.
Sosu majonezowego
2,00 łyż.
Musztardy
1,00 szt.
Ząbek czosnku
6,00 łyżka
Posiekanego szczypiorku
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
1,00 szczypt
Cukru
1,00 opak. Groszku konserwowego50,00 dag Sera białego15,00 dag Selera10,00 dag Śliwek15,00 dag Jabłek15,00 dag Ogórków konserwowych1,00 szk. Sosu majonezowego2,00 łyż. Musztardy1,00 szt. Ząbek czosnku6,00 łyżka Posiekanego szczypiorku1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu1,00 szczypt Cukru
SAŁATKA Z BIAŁEGO SERA I WARZYW
  1. Ser pokrajać w drobną kostkę. Seler umyć dokładnie pod bieżącą wodą, obrać i pokrajać bardzo drobno w makaronik. Jabłko umyć, obrać, utrzeć na tarce z dużymi otworami. Ogórki umyć, obrać, pokrajać w drobną kostkę. Śliwki umyć, usunąć pestki i drobno posiekać.
  2. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać z serem i groszkiem, odcedzonym z zalewy. Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć z solą na miazgę, wymieszać z musztardą i połączyć z majonezem.
  3. Przygotowaną sałatkę wymieszać z sosem i posiekaną zieleniną, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Wyłożyć na salaterkę i ozdobić np. plasterkami jaj ugotowanych na twardo, dekoracyjnie pokrajaną czerwoną papryką czy pomidorami i sałatą bądź jarmużem. Pożądanym elementem dekoracyjnym są również śliwki. Podawać na kolację z dodatkiem pieczywa.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*