SAŁATKA WIOSENNA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Przekąska
Autor
Opublikowano
25,00 dag
Sera żółtego
2,00 szt.
Pęczki rzodkiewek
1,00 szt.
Pęczek zielonej cebuli
6,00 szt.
Listki zielonej sałaty
1,00 szt.
Żółtko
0,50 Szklanki
Oliwy
6,00 łyżka
Jogurtu
1,00 szt.
Sok z cytryny
1,00 szczypt
Cukru
1,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
25,00 dag Sera żółtego2,00 szt. Pęczki rzodkiewek1,00 szt. Pęczek zielonej cebuli6,00 szt. Listki zielonej sałaty1,00 szt. Żółtko0,50 Szklanki Oliwy6,00 łyżka Jogurtu1,00 szt. Sok z cytryny1,00 szczypt Cukru1,00 łyżka Posiekanej zielonej pietruszki
SAŁATKA WIOSENNA
  1. Rzodkiewkę, cebulę i sałatę dokładnie umyć, ser pokrajać w zapałki lub kostkę. Żółtko ucierać, dodając stopniowo olej, wymieszać z jogurtem, przyprawić solą i cukrem do smaku.
  2. Do sosu dodać ser, pokrajane w cienkie plasterki rzodkiewki, połowę drobno posiekanej cebuli i pokrajaną drobniutko sałatę. Wymieszać, przyprawić solą i cukrem do smaku.
  3. Wyłożyć na półmisek. Posypać pozostałą cebulą. Podawać z dodatkiem pieczywa.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*