SAŁATKA WIOSENNA Z SERA TWAROGOWEGO

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Przekąska
Autor
Opublikowano
10,00 dag
Mlecza
6,00 łyżka
Posiekanego szczypiorku
2,00 szt.
Pęczki rzodkiewek
40,00 dag
Ser twarogowy
2,00 łyżka
Listki estragonu
1,00 szk.
Śmietany
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
10,00 dag Mlecza6,00 łyżka Posiekanego szczypiorku2,00 szt. Pęczki rzodkiewek40,00 dag Ser twarogowy2,00 łyżka Listki estragonu1,00 szk. Śmietany1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
SAŁATKA WIOSENNA Z SERA TWAROGOWEGO
  1. Ser twarogowy (niekwaśny) pokrajać w drobną kostkę. Rzodkiewki i liście mlecza umyć, osączyć. Odrzucić wyrośnięte liście rzodkiewek, pozostawiając jedynie młode, środkowe.
  2. Rzodkiewki pokrajać w plasterki, a młode ich listki wraz z liśćmi mlecza drobno posiekać, wymieszać ze śmietaną, połączyć z serem, szczypiorkiem i estragonem.
  3. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu na kolację lub śniadanie. Zawsze z dodatkiem pieczywa.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*