- Czas przygotowania
- 20 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Przekąska
- Autor
- Opublikowano
- 16 grudnia 2019
- 25,00 dag
- Sera żółtego
- 2,00 szt.
- Pęczki rzodkiewek
- 1,00 szt.
- Pęczek zielonej cebuli
- 6,00 szt.
- Listki zielonej sałaty
- 1,00 szt.
- Żółtko
- 0,50 Szklanki
- Oliwy
- 6,00 łyżka
- Jogurtu
- 1,00 szt.
- Sok z cytryny
- 1,00 szczypt
- Cukru
- 1,00 łyżka
- Posiekanej zielonej pietruszki
- Rzodkiewkę, cebulę i sałatę dokładnie umyć, ser pokrajać w zapałki lub kostkę. Żółtko ucierać, dodając stopniowo olej, wymieszać z jogurtem, przyprawić solą i cukrem do smaku.
- Do sosu dodać ser, pokrajane w cienkie plasterki rzodkiewki, połowę drobno posiekanej cebuli i pokrajaną drobniutko sałatę. Wymieszać, przyprawić solą i cukrem do smaku.
- Wyłożyć na półmisek. Posypać pozostałą cebulą. Podawać z dodatkiem pieczywa.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!