RYBA PO PODHALAŃSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
60,00 dag
Filet z ryby
1,00 dag
Mąka
15,00 dag
Olej
16,00 dag
Ziemniaki
3,00 dag
Seler
15,00 dag
Marchew
5,00 dag
Śliwki suszone
2,00 dag
Masło
5,00 dag
Cebula
3,00 dag
Śmietana
0,13 l
Sok pomidorowy
0,50 szt.
Cytryna
1,00 szt.
Ząbek czosnku
1,00 szt.
Natka pietruszki
60,00 dag Filet z ryby1,00 dag Mąka15,00 dag Olej16,00 dag Ziemniaki3,00 dag Seler15,00 dag Marchew5,00 dag Śliwki suszone2,00 dag Masło5,00 dag Cebula3,00 dag Śmietana0,13 l Sok pomidorowy0,50 szt. Cytryna1,00 szt. Ząbek czosnku1,00 szt. Natka pietruszki
RYBA PO PODHALAŃSKU
  1. Filety wyporcjować, skropić cytryną, oprószyć mąką, solą, pieprzem, lekko obsmażyć na oleju.
  2. Pokroić marchew w krążki, cebulę i seler w kostkę, ziemniaki w plastry, podsmażyć na oleju, dodając pod koniec masło oraz namoczone, pokrojone w paski śliwki.
  3. Rybę położyć na podsmażonych warzywach, zalać sokiem pomidorowym zmieszanym ze śmietaną, doprawionym czosnkiem, solą i pieprzem, zapiec w piekarniku.
  4. Podawać rybę posypaną natką pietruszki z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*