- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 2 maja 2017
- 60,00 dag
- Filet z ryby
- 1,00 dag
- Mąka
- 15,00 dag
- Olej
- 16,00 dag
- Ziemniaki
- 3,00 dag
- Seler
- 15,00 dag
- Marchew
- 5,00 dag
- Śliwki suszone
- 2,00 dag
- Masło
- 5,00 dag
- Cebula
- 3,00 dag
- Śmietana
- 0,13 l
- Sok pomidorowy
- 0,50 szt.
- Cytryna
- 1,00 szt.
- Ząbek czosnku
- 1,00 szt.
- Natka pietruszki
- Filety wyporcjować, skropić cytryną, oprószyć mąką, solą, pieprzem, lekko obsmażyć na oleju.
- Pokroić marchew w krążki, cebulę i seler w kostkę, ziemniaki w plastry, podsmażyć na oleju, dodając pod koniec masło oraz namoczone, pokrojone w paski śliwki.
- Rybę położyć na podsmażonych warzywach, zalać sokiem pomidorowym zmieszanym ze śmietaną, doprawionym czosnkiem, solą i pieprzem, zapiec w piekarniku.
- Podawać rybę posypaną natką pietruszki z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!