RYBA DUSZONA W ZIOŁACH

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
4,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
1,00 szt.
Oliwa
2,00 łyżka
Mąki
1,00 Kilogram
Ryby
3,00 łyżka
Posiekanych listków hyzopu
1,00 szt.
Bazylia
1,00 szt.
Majeranek
1,00 szt.
Estragon
15,00 dag
Cebuli
1,00 szt.
Liść laurowy
0,70 Szklanki
Białego wytrawnego wina
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
4,00 łyżka Posiekanej zielonej pietruszki1,00 szt. Oliwa2,00 łyżka Mąki1,00 Kilogram Ryby3,00 łyżka Posiekanych listków hyzopu1,00 szt. Bazylia1,00 szt. Majeranek1,00 szt. Estragon15,00 dag Cebuli1,00 szt. Liść laurowy0,70 Szklanki Białego wytrawnego wina1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
RYBA DUSZONA W ZIOŁACH
  1. Ryby umyć, oczyścić ze skory, pokrajać na porcje, oprószyć pieprzem, otoczyć w przesianej mące, obrumienić na lekko złotawy kolor, osolić.
  2. Cebulę oczyścić, opłukać i drobno posiekać. Lekko poddusić z dodatkiem tłuszczu. W niskim rondlu ułożyć rybę, przekładając wymieszanymi z cebulą przyprawami ziołowymi.
  3. Podlać winem. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 15 minut. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Uduszoną rybę wyłożyć na salaterkę, obłożyć cząstkami cytryny i pomidorów. Podawać z dodatkiem ugotowanego na sypko ryżu i surówki z zielonej sałaty.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*