RULONY WOŁOWE ZBÓJNICKIE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
80 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
100,00 dag
Wołowina bez kości (zrazowa)
10,00 dag
Kiełbasa zwyczajna
5,00 dag
Bułka tarta
2,00 szt.
Żółtko
10,00 dag
Smalec
8,00 dag
Cebula
10,00 dag
Słonina
1,00 łyż.
Musztarda
1,00 szt.
Ząbek czosnku
100,00 dag Wołowina bez kości (zrazowa)10,00 dag Kiełbasa zwyczajna5,00 dag Bułka tarta2,00 szt. Żółtko10,00 dag Smalec8,00 dag Cebula10,00 dag Słonina1,00 łyż. Musztarda1,00 szt. Ząbek czosnku
RULONY WOŁOWE ZBÓJNICKIE
  1. Sporządzić farsz: cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na smalcu, gdy przestygnie — zmieszać z bułką tartą i żółtkami.
  2. Mięso wyporcjować, rozbić, natrzeć czosnkiem, posmarować musztardą, posolić, oprószyć pieprzem.
  3. Nałożyć na nie farsz, pokrojoną kiełbasę oraz pokrojoną w paski słoninę.
  4. Zwinąć zrazy, włożyć do rondla, podlać wodą i dusić do miękkości. Podawać z ziemniakami, kluskami lub kaszą.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*